Propojení magnetofonu s PC
-
Propojení magnetofonu s PC
Zdravím přátelé, předevčírem jsem si přivezl domů Magnetofon Tesla B 101 Stereo. Ihned jsem se na něj vrhnul a opravil pár věcí jako špatně brzdící navíjecí kotouč a další drobnosti. Když jsem měl vše nastavené, začal jsem zjišťovat zápis audia na pásek, trochu jsem googlil a zjistil jsem že je možné z notebooku nahrávat na pásek, ovšem můj první pokus dopadl nezdarem, vstup pro gramofon sice hrál docela přijatelně, ale záznam z pásku byl nepoužitelný. (tichý a z velké části jen škrčel) Bohužel ostatní vstupy pro rádio a mikrofón nepřichází v úvahu, protože jejich citlivost napětí je v řádu jednotek mV a při pokusu jej použít mi indikátor vybuzení málem nafackoval. Přijde mi přijatelný jedině vstup pro gramofon, ten se pohybuje v řádu 200 mV, což tak nějak odpovídá hodnotě napětí z audio výstupu mého notebooku. Až na impedanci, ta je v manuálu k magnetofonu uváděna 1 MΩ. Což můj notebook nikdy nedosáhne. Rád bych se tedy zeptal, dá se můj problém s propojením magnetofonu s počítačem nějak vyřešit ? Kromě linkového výstupu zvukové karty.
Re: Propojení magnetofonu s PC
Pokud nepomáhá nastavení zvukové karty, tak bych zvolil klasický odporový dělič 10:1 pro každý kanál samostatně...
kús to cez zosik ,ktorý má vystup na magnetofon alebo univerzál a vstup npr CD alebo uni a výstup na magnetofon
Pokud gramovstup hraje rovnou na repráky normálně, tak musí jít i nahrávat. Pokud to nenahrává, je chyba v magnetofonu nebo obsluze, ale ne v propojení.
Jsem také vlastníkem magnetofonu Tesla B101, který mi věnoval odborník v tomto oboru. Osobně na něj nahrávám ze starého Ipadu s 3,5 mm Jackem a výsledný záznam je uspokojivé kvality, ale to se liší podle typu skladby. Používám zakoupený kabel 5-kolík (Zapojen 3,5,2) na 3,5mm jack typu A. Ten zapojuju do zástrčky pro mikrofon, která funguje (pro mě) nejlépe a měla by alespoň podle schéma zapojení umožňovat stereo záznam na pásek. (Používám mono, ale stereo asi taky funguje.) Pokud vhodně nastavíte intenzitu nahrávání je záznam výborný.
*Pokud dělám něco špatně, prosím opravte mne.
*Pokud dělám něco špatně, prosím opravte mne.
Mikrofonní vstup pro nahrávání z PC nebo mobilu moc vhodný není, má moc velkou citlivost. Pak je potřeba na PC nastavit malou hlasitost, ale to pak zhoršuje odstup signál / šum. Vhodný je vstup pro gramofon. Ten už má ten dělič, co zmiňoval Milan, vestavěný. Na druhou stranu třeba můj mobil dává při maximální hlasitosti jen asi 200 mV, což je pro klasický linkový vstup zase málo.
Jinak regulace nahrávací úrovně je v B101 a většině dalších magneťáků až za vstupním zesilovačem, takže pokud je úroveň ze zdroje signálu moc velká, tak bude zvuk zkreslený, i když podle indikátorů vybuzení bude nastavená úroveň nahrávání v pořádku.
Jinak regulace nahrávací úrovně je v B101 a většině dalších magneťáků až za vstupním zesilovačem, takže pokud je úroveň ze zdroje signálu moc velká, tak bude zvuk zkreslený, i když podle indikátorů vybuzení bude nastavená úroveň nahrávání v pořádku.
- mastervoice
Můžeš to píchnout do vstupu mikrofonu (například) a "přepětí" srazit
jednoduchým serioparalelním odporovým děličem rovnou na DIN
zásuvku na panelu magiče, jejich hodnota se stanoví výpočtem
nebo pokus - omyl do optima.
(odpory stačí provedení miniatura, proud je nepatrný)
jednoduchým serioparalelním odporovým děličem rovnou na DIN
zásuvku na panelu magiče, jejich hodnota se stanoví výpočtem
nebo pokus - omyl do optima.
(odpory stačí provedení miniatura, proud je nepatrný)