DVB-T a dálkový příjem na střední Moravě, případně dál na sever...
- Jirka84835751
- Moderátor
Re: DVB-T a dálkový příjem na střední Moravě, případně dál na sever...
Tak po změně QTH a tím i delší odmlce přidám vlastní poznatek z dálkového příjmu slovenské TV cca napůl cesty mezi Litovlí a Mohelnicí. Bohužel Javorina je mimo můj dosah. ZATO dlouhodobě stabilní příjem z Krížavy mám na 35.k. Bohužel 32.k je často potlačený sousedními moravskými 31. a 33.kanály se 100kW výkony. Antény mám stále stejné jako dřív, kanálový zesilovač vyrobený v Lošticích od majitele proslulé cukrárny.
Můžete se přidat z okolí se svými postřehy.
Můžete se přidat z okolí se svými postřehy.
V dřevních dobách dálkového příjmu ,to ještě svištěl éterem analog, jsem v Šumperku chytal ORF2 vysílač Kahlenberk - Vídeň na 24 kanále. Pak na stejném kanálu začal vysílat vysílač Kamenná horka a bylo po příjmu. Poláci se dali v Šumperku běžně chytnout. Taky Velká Javorina. Nejvzdálenější zachycený příjem byl TV Zagreb.
Ale ty doby jsou dávno pryč.
Ale ty doby jsou dávno pryč.
Naposledy upravil(a) vofo dne 09.12. 2024, 11:29, celkem upraveno 1 x.
-
Ahoj Jirko.Ano vysilac Viden-Kahle berg,bych asi mohl prijimat jenomze v dnesni dobe tam maji vsechny programy kodovane a pristupne jen pres jejich kartu kterou musis mit registrovanu na Rakouskeho obcana. Vladimir ze Sternberka,jinak puvodni bydliste mam Zvole u Zabreha.Tam za analogu pri inverzi jsem zachytil signal take z Viden-Kahle berg,program ORF1 na VHF a ORF2 na UHF asi na 24 kanale,celorocne analogove mi sel polsky program TVP1 na 11.kanale VHF ale vubec netusim co to byl za vysilac,za analogu mi ve Zvoli sly bez problemu programy z Velke Javoriny ale tenkrat tam byli jen programy STV1 a STV2,Markiza a pozdeji i JOJ sly jen z vysilace Bratislava-Kamzik,jenomze hodne zrnity obraz,ovsem za inverze byl cisty obraz jak vino
-
Dobrý den pane Vofo.Take se bavím motorkami Jawa 50 pionýr,dokonce 4 typy vlastním typ 555,20,23 Mustang a závodní GP se kterou jezdím silniční zavody,proto bych vás rád poznal, pěkný večer přeji Vláďa
-
Dobrý den pane Vofo.Ja bydlím teď přes dva roky ve Šternberku-Olomoucky kraj,ulice Pod Mýtem 69.Jinak původně jsem od malička že Zvole u Zábřehu.Odkud přesně jste vy?Mate Facebook nebo WhatsApp pro naši rychlejší komunikaci než jen tady?S pozdravem Vláďa