Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Máte něco na srdci? Zde je to správné místo.
hejnej
Příspěvky: 114
Registrován: 06.09. 2013, 17:48

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od hejnej » 19.12. 2020, 17:56

Nejak mi neni uplne jasne nastaveni viz schmema tech SW2 a SW3 u filtru.
lubos1961
Příspěvky: 54
Registrován: 23.12. 2014, 21:01

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od lubos1961 » 19.12. 2020, 18:27

Spínače SW2 a SW3 se nastavují podle nastavené vysílací frekvence a oba na stejné číslo. Prostě výstup vždy půjde přes jednu větev toho dvojitého pí článku (z těch tří větví).

Číslo 1 je „ZAPNUTO“ pro frekvence 1 200 - 1 600 KHz
Číslo 2 je „ZAPNUTO“ pro frekvence 800 - 1 200 KHz
Číslo 3 je „ZAPNUTO“ pro frekvence 530 - 800 KHz

Jde to nastavit také na slepo, v jedné z těchto pozic bude výstupní signál nejsilnější a také na rádiu nejlépe hrající.
hejnej
Příspěvky: 114
Registrován: 06.09. 2013, 17:48

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od hejnej » 19.12. 2020, 18:48

:thumbsup:
Myslel jsem, ze by mely byt stejne.
Diky za potvrzeni.
Me spletlo na schema oznaceni S1, S2, S3. Zamenil jsem si to s oznacenim spinacu SW.
Autor tim mysli polohy SW2 a SW3.
hejnej
Příspěvky: 114
Registrován: 06.09. 2013, 17:48

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od hejnej » 24.12. 2020, 20:28

Milan píše:
15.12. 2020, 17:20
A nezbytná součást drátové antény napájené na konci je dobré uzemnění, nebo alespoň protiváha...
Treba ten vyvod na balunu co je pripojeny k -konektoru BNC dat pres kondenzator cca 2k na zemnici tyc?
Uživatelský avatar
Milan
Příspěvky: 797
Registrován: 04.04. 2012, 19:01
Bydliště: Nýřany

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od Milan » 25.12. 2020, 11:04

Zem by měla být připojena na kostru vysílače, nebo alespoň protiváha, dva metry vodiče stačí, při tomto výkonu o nic nejde...
keszeg
Příspěvky: 9
Registrován: 17.10. 2011, 17:13

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od keszeg » 26.12. 2020, 11:07

Přiznejme si, zájem o AM vysílání rapidně klesl, osobně ze širokého okolí příbuzných neznám nikoho, kdo by poslouchal střední nebo krátké vlny, námi, pár šílenců to nezachrání. Mimochodem, stále je večer velice živo na všech pásmech, a takové čínské vysílání v češtině na KV je taky poučné.... Tak nostalgicky zamáčkněme slzu a půjdeme dál, je to technický vývoj!
Uživatelský avatar
kimlo
Příspěvky: 35
Registrován: 24.10. 2011, 13:08
Bydliště: JN88US
Kontaktovat uživatele:

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od kimlo » 14.01. 2021, 10:17

Zdravím Vás priatelia! Ta som spravil ten balun podľa https://www.youtube.com/watch?v=UHvWoiTwlDw
a môžem potvrdiť že že príjem z vysielača je oveľa čistejší a bez šumu, veľmi to pomohlo. Vďaka za nápad! :thumbsup:
Pepa
Příspěvky: 29
Registrován: 16.02. 2017, 21:14

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od Pepa » 01.03. 2021, 11:25

Další jednoduchý AM modulátor:
http://www.b-kainka.de/bastel73.htm
Uživatelský avatar
Jan55
Příspěvky: 539
Registrován: 25.01. 2014, 10:52
Bydliště: Praha 9

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od Jan55 » 01.03. 2021, 11:55

To je jednoduchý, díky za odkaz :)
Jurajda1
Příspěvky: 4
Registrován: 18.10. 2011, 20:03

Re: Osud AM vysílání se pomalu naplňuje....

Příspěvek od Jurajda1 » 19.03. 2021, 20:50

Pepa píše:
01.03. 2021, 11:25
Další jednoduchý AM modulátor:
http://www.b-kainka.de/bastel73.htm

skutečně jednoduché zapojeníjen ooscilátor nechtěl s 3MHz xtalem kmitat, v zapojení Clapp jede.Problém je ale sehnat krystal s kmitočtem v pásmu SV.Prošel jsem nabídky gme,ges,ame,tipa ,ama,7stránek aliexpres nejnižší kmitočet začínal na 2,5MHz
Odpovědět