Nahradni dil do BM215 - ukazatel METRA
Re: Nahradni dil do BM215 - ukazatel METRA
Cívky v DHR5 byly v různém provedení, nejjednodušší je sehnat měřidlo se stejným proudem, vyměnit stupnici a připojit sériový odpor, umístěný v krytu měřidla.
Dekuji za odpovedi. Meracek jsem tedy sehnal ze stare rozhlasove ustredny AUA. Vypada nejmlichkulich stejne a ma citlivost 200mikroA. O par prispevku vyse diskutujici pise, ze v BM215A je taktez meracek s 200mikroA rozsahem. Takze by to vypadalo nadejne. Akorat se lisi v nekolika vecech. Na BMku je pod ruckou napsano Fe2 a na tom druhem je Fe1. Coz nevim, co presne znamena. Pak se jeste lisi v pracovni poloze, bmko nalezato, AUA nastojato a chybe BM - 2,5 vs. AUA 1,5.
Fe1 a Fe2 znamená, že přístroj byl určen na montáž do železného panelu té tloušťky a je v takové montáži vyhovuje jeho přesnost. Pro pocit jistoty, když je tam i změna prac. polohy, je možné to do BM215 osadit a mikroampérmetr otestovat.
Předřadný odpor, pokud se nepletu, dorovnával odpor měřidla, snad na 1000 ohmů u BM215 ?
Předřadný odpor, pokud se nepletu, dorovnával odpor měřidla, snad na 1000 ohmů u BM215 ?
Dobra, dekuji, zkusim to. Samotny predradny odpor ma u meho BMka 1.58 kohm
- Jirka84835751
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To gisbern,
v návalu zájmů jsem si opomenul prohlídnout základní informace na stupnici (pracovní poloha atd.) - omlouvám se.
v návalu zájmů jsem si opomenul prohlídnout základní informace na stupnici (pracovní poloha atd.) - omlouvám se.