Nemôžem sa prihláiť

Máte něco na srdci? Zde je to správné místo.
Odpovědět
mkat---

Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od mkat--- » 01.02. 2015, 11:50

Prečo sa mi nedá prihlásiť na -radio-forum?Dal som si aj vygenerovať nové heslo a stále nič.
Dakujem
mkat
mkat
Příspěvky: 219
Registrován: 24.10. 2011, 16:38

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od mkat » 01.02. 2015, 11:55

Tuším sa mi to už podarilo.Chyba asi bola v kontrolnej otázke.Vlastne odpovedi.Písal som, 2 , potom dve a ako som skopíroval -dvě-tak ma prihlásilo. Problem je ten že na slovenskej klávesnici nemám ě a ani ho neviem napísať.
mkat
Uživatelský avatar
Heptoda
Moderátor
Příspěvky: 1104
Registrován: 20.10. 2011, 17:24
Bydliště: Kousek od Rumcajse

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od Heptoda » 01.02. 2015, 15:14

Ona se nezobrazila nápověda? Stačí napsat "d" a většinou se objeví nabídka. A ona ta klávesnice nemá "háček" ? ;)
pako

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od pako » 01.02. 2015, 15:16

Použití "Mapy znaků" je základní znalost. Tam znak "ě" asi bude. Určitě stojí za to, se naučit používat.
Když nemáš na klávesnici potřebný symbol, tak otevřeš "Mapa znaků", najdeš ho, zkopíruješ do
schránky a na místě kde potřebuješ dáš vložit. Určitě to zvládneš!
mkat
Příspěvky: 219
Registrován: 24.10. 2011, 16:38

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od mkat » 01.02. 2015, 15:52

Ved o to nejde .Mňa poplietlo že to musím napísať česky a slovom.Ved inde sa píše bez mäkčeňa a bez dlžňa a je to v pohode.A na mojej klávesnici sa napíše eˇ.To by asi tiež nezobral . :)
Jan55
Příspěvky: 362
Registrován: 25.01. 2014, 10:52
Bydliště: Praha 9

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od Jan55 » 01.02. 2015, 16:35

Co se týká toho háčku nad "e", je to jednoduché, nejprve stiskneš shift a háček a pak dáš "e" a budeš tam mít "ě", ono při dávání háčku nebude nic na obrazovce vidět, objeví se to až když přidáš "e"

Zkus si to a uvidíš. Stejně se dává háček k ostatním písmenům, kde je potřeba. ;)
dvě

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od dvě » 01.02. 2015, 16:36

eˇ je špatně, nejprve háček (ˇ) při stisknutém Shift a potom normálně kliknout na písmeno e! Vznikne ě.
mkat
Příspěvky: 219
Registrován: 24.10. 2011, 16:38

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od mkat » 01.02. 2015, 17:06

Pochopil.Takto to používamk ale pri veľkých písmenách. :oops:
Uživatelský avatar
Jirka84835751
Moderátor
Příspěvky: 795
Registrován: 17.10. 2011, 18:51
Bydliště: kousek od Mohelnice

Re: Nemôžem sa prihláiť

Příspěvek od Jirka84835751 » 01.02. 2015, 18:28

Pokud jde o ty nešťastné znaky nejen českých/slovenských (už v dobách federace na 8bitových "PC"),
ale různých jazyků obecně nejen při přihlašování se.
Dostal jsem kdysi :idea:
Snad se nikoho nedotknu, když se podělím s přístupem sobě vlastním k tomuto "problému".
Tedy:
když mi dříve nestačila paměť na jednorázové hledání jednoho konkrétního znaku
( kde je v Mapa znaků - Start , Prohledat programy... - až po napsání "charmap" a Enter),
tak jsem to začal řešit následujícím způsobem:
české znaky1.jpg
vývoj pokračoval, třeba na azbuku tady:
viewtopic.php?f=15&t=970
Posléze, na němčinu, slovenštinu atd., jsem pokračoval podle tohoto návodu:
http://anp.zive.sk/?q=node/3736

Když to bylo i kdysi pro mně hůř stravitelné, mám uložený následující "zkrácený postup" přidání další klávesnice
do seznamu používaných, který dávám ve prospěch
( když potřebuji psát trochu delší text s jinými znaky než " cesky QWERTZ ").

Kroky 1-10:
Volba nového jazyka klávesnice_1-10.png
Kroky pro dokončení:
(Jen mi tady v krocích pro Dokončení vypadlo potvrzení Použít a OK napřed v okně: Jazyky a služby...)
Volba nového jazyka klávesnice_dokončení.png
Obdobně jsem tako nastavené klávesnice rád používal i v předchozím W-XP. Naučil jsem se psát tímto stylem i jiné znaky a "charmap" užívám spíš pro znaky z řecké abecedy. (Nastavení cizí klávesnice aktuálně platí jen pro daný otevřený soubor.)

PS
Samozřejmé je i to, že se nejen při Přihlašování pletu stále a neomylně dál :lol:
Odpovědět